Qui som - Gremi Constructors Maquinaria
15674
page-template-default,page,page-id-15674,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,overlapping_content,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Qui som

El Gremi de Constructors de Maquinària és una entitat que recull els fabricants i mantenidors de maquinària industrial per defensar els seus interessos corporatius enfront de les institucions, així com promoure iniciatives en benefici dels  associats en concret i del sector en general.

 

La seva fundació prové de l’època d’esplendor del gremis professionals, i va tindre una destacada actuació defensant els interessos comuns de les empreses associades enfront l’Administració pública,  la promoció del sector,  un exemple fou l’organització juntament a Fira de Barcelona de la Feria de Maquinaria Textil, i  la prestació de serveis als agremiats.

 

Amb els nous reptes econòmics que suposà l’obertura de l’Estat Espanyol a una economia més internacionalitzada,  l’any  1978 un grup d’empresaris, entre els que cal destacar Jose Mª Pujol-Xicoy, Ismael Martinez, Miguel Negre, Emilio Guimera, Luis Sabala, Enrique Adam, Francisco Trias y Antonio Escura, entre altres, varen decidir procedir a la seva refundació tal com avui el coneixem, i adaptar el  Gremi a la nova realitat social, donant-li un nou aire més de servei a l’agremiat,  i obrint el Gremi a  la seva participació en organismes internacionals, com per exemple Orgalime. La col·laboració amb l’Administració  també fou impulsada activament. Així ha participat en la  redacció de noves normes (la implantació de la marca CE, la reforma de lleis tributaries com l’Impost d’Activitats Econòmiques, o, en el seu moment, la introducció del IVA ) o de millora de les existents, participant en grups de treball i ponències especialitzades.

 

La col·laboració amb l’Administració (estatal o de la Generalitat) també es desenvolupa normalment, organitzant conferencies o jornades de divulgació amb la participació de tècnics i alts càrrecs de l’Administració.

 

Avui en dia el Gremi de Constructors de Maquinària és una entitat activa, que per donar servei als seus associats, disposa dels serveis de professionals en tots els àmbits que són d’interès pels agremiats.